Over mij

Ik ben Wouter van de Kamp, 33 jaar oud en woon samen met mijn verloofde en onze kinderen in Almere.

Al van jongs af aan interesseer ik mij in in anderen. Wat houd je bezig? Waarom ben je hier? Waarom doe je de dingen die je doet?
Dat resulteert er in dat ik vaak een luisterend oor mag bieden aan anderen en dat ik ze mag helpen bij het vinden van hun eigen richting.

Ook professioneel komt dit tot uiting. Na mijn middelbare school heb ik medische beeldvorming en radiotherapeutische technieken gestudeerd en heb ik mij ingezet voor de behandeling van patiënten met kanker. Door mijn eerder genoemde interesse voor mensen ging ik al snel leerlingen en collega’s begeleiden in het leren & werken.

In de afgelopen 14 jaar heb ik les gegeven als docent aan het HBO, ben ik teamleider en manager geweest in de specialistische ziekenhuiszorg en heb ik bijgedragen aan de persoonlijke en professionele ontwikkeling van zorgverleners. Door mijn ervaringen ben ik gegroeid als mens en als mentor, leraar en adviseur. Door het volgen van verschillende opleidingen, waaronder een specialisatie als burn-out coach, heb ik ontdekt dat ik het meeste plezier haal uit het coachen en inspireren van mensen. Ik ben dan ook op mijn best ben als ik je mag helpen bij het zetten van jouw stip op de horizon, je ondersteun om nieuwe vaardigheden & gedrag te ontwikkelen om echt jouw eigen koers te varen.

Naast mijn werk ben ik vaak op het water te vinden. Van jongs af aan zeil en vaar ik graag en dat is waar ik ook echt passie voor voel. Als ik aan het roer zit, mijn bestemming kies, de zeilen hijs en het anker licht vaar ik letterlijk mijn eigen koers! 

Deze combinatie van mijn persoonlijke en professionele passies vormen de aanleiding om bij Eigen Koers Coaching deze passies zoveel mogelijk in elkaar te verweven. Door in mijn coaching het varen zowel letterlijk als figuurlijk te betrekken heb ik mijn “sweet spot” gevonden, waar mijn passies, talenten en behoeften/ taken elkaar precies overlappen. Op deze manier ben ik in staat mijn droomleven te leven.

En als ik het kan, kan jij dat ook!

Eigen ontwikkeling

Van origine ben ik opgeleid als zorgverlener en heb ik de HBO opleiding tot Medisch Beeldvormer en Bestralingsdeskundige gevolgd, de MBRT opleiding. Dit leid je op tot paramedicus.

Hierna heb ik als eerste een post-hbo opleiding coachen en beoordelen gedaan bij de Inholland Academy. Vervolgens heb ik de NEMAS Middle-Management opleiding gevolgd bij de Inholland Academy. Daarnaast heb ik mij via bij- en nascholingen ontwikkeld op het gebied van didactiek en projectmanagement.

Om mij zowel als manager, coach en professional verder te ontwikkelen ben ik in 2018 aan de NCOI begonnen aan de Master of Business Administration (MBA). In deze opleiding heb ik als differentiatie Persoonlijk Leiderschap & Coaching gekozen. 

Toen ik besloot mij nog verder op coaching te richten heb ik in 2020 bij FYNCH een NLP opleiding gevolgd en ben ik geschoold in Reiki.
Daarnaast heb ik een BATC, ABvC, VVET en VBAG gecertificeerde opleiding tot Burn-out coach afgerond bij CIVAS. 

Ik maak gebruik van diverse (coach) technieken, zoals RET, ACT, NLP, Positieve Psychologie, Mindfulness en Reiki. Ik volg opleidingen en cursussen om mezelf te blijven ontwikkelen en verdiepen. Zo zal ik in februari 2021 mij o.a. verder scholen in Reiki.

Tevens ben ik aangesloten bij de NOBCO en EMCC.

Mijn passie

Iedereen heeft een bestemming in het leven en met de dagelijkse beslommeringen die we allemaal hebben is het lastig om jezelf te blijven ontwikkelen. Je hebt je werk en je privé leven en je wilt het overal “goed” doen. Dat vraagt elke dag veel van je.

 • Maar levert jouw inzet wel het gewenste resultaat?
 • Bereik je de doelen die je voor ogen hebt?
 • Geeft jouw werk je nog steeds plezier en heb je het gevoel dat het er toe doet?

Kortom zit er nog wel beweging in of ligt je eigen leven voor anker en draai je alleen nog met de windrichting mee?

Zo was het in mijn leven ook. In de aandacht voor anderen vergat ik mijzelf, haalde de waardering uit de complimenten van anderen maar mijn eigen dromen en ambities bleven maar iets voor later. 

Totdat het me niet meer lukte om te wachten, dat knagende gevoel van binnen, die spanning in mijn lichaam werd steeds groter. Zo groot dat negeren niet meer kon.

En toen ging ik doen wat ik altijd al bij anderen deed. 
Ik ging (mijzelf) vragen stellen:

 • Wat wil ik echt?
 • Waar gaat mijn bloed sneller van stromen?
 • Waar ben ik goed in?
 • Wat heb ik te bieden?
 • Welke taken passen het beste bij mij?

Door deze vragen aan mijzelf te stellen kreeg ik een steeds duidelijker beeld van waar ik naartoe wil, wat ik wil bereiken, en wat er dan anders zou zijn.

 • Ik ontdekte dat ik ontzettend veel passie en energie voel als ik anderen op weg mag helpen om hun eigen koers te gaan varen.
 • Dat ik het heerlijk vind als ik onderhoud pleeg aan mijn bootje en er vervolgens mee het water op mag om de zeilen te hijsen en de golven te voelen deinen.
 • Dat ik goed kan luisteren, echt verbinding kan maken met anderen en ze hun eigen verlangens kan leren kennen.
 • Dat ik mijn persoonlijke en professionele ervaringen kan inzetten om anderen te helpen.
 • Dat ik het coachen en inspireren in mijn werk een nog grotere plek wil geven.
 • Dat fysieke activiteiten zoals wandelen of werken met je handen mij nieuwe gedachten, ideeën en energie brengen.

Door mijn verlangens  echt een plek te geven kreeg ik richting. Door mijn passie voor het coachen en inspireren van mensen te combineren met activiteit en werken met boten (letterlijk en figuurlijk) vond ik mijn Eigen Koers!

Door jullie , op mijn eigenwijze manier, te helpen bij het vinden van jullie eigen koers zet ik mijn passies en talenten optimaal in.

 

Mijn missie

Een Eigen Koers voor Iedereen!

Dat is mijn missie en het kan echt.

Ik geloof er in dat iedereen in staat is om zijn passies, talenten en behoeften op een dusdanige manier te combineren dat je tot veel meer in staat bent dan je tot nu toe misschien gedacht hebt. Om dit te bereiken heb je wel richting nodig, een koers zo te zeggen. En nog belangrijker een “eigen” koers. 
Als je besluit het anker op te halen en je hebt geen  bestemming, geen koers, dan wordt het direct al lastig.

 • Ga ik links of toch rechtsaf?
 • Hoe ga ik om met tegenwind?

Zo is het in het leven ook.
Zonder bestemming en richting kom je nergens. Dan waai je letterlijk met alle richtingen mee.

 • En waar ben jij dan?
 • Waar blijven jouw ambities en dromen?

Voor de wind varen kan iedereen maar vroeg of laat houdt het water op, kom je bij de wal en zal je moeten kiezen. 

 • Leg ik hier aan of heb ik een andere richting te kiezen?

De grootste sta in de weg is je eigen mindset. Als je in staat bent om regie te nemen en over je mentale drempels te stappen, kun jij de beste versie van jezelf aan het roer zetten!

Vanuit verbinding, richting en groei, help ik je hierbij.

Samen maken we de weg vrij naar meer ontspanning, plezier en resultaat. Zowel in je persoonlijke als professionele leven.